1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Contact: 0040-740-677-865

Despre Mine

Lengyel Laszlo LeventeCofetarul Lengyel László Levente, din oraşul harghitean Odorheiu Secuiesc, şi-a descoperit pasiunea pentru produsele din marţipan în anul 2005, când a participat la un program demonstrativ susţinut de un maestru cofetar consacrat sosit din Ungaria. A fost atras imediat de aplicaţiile variate ale marţipanului în cofetărie, de diversitatea de forme şi culori, dar şi de spiritul creativ pe care îl implică această meserie.


Pornind de la confecţionarea primei sale figurine – un ursuleţ din marţipan, în câţiva ani a devenit, prin multă muncă şi dedicare, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai marţipanului din ţară. Lucrările sale care pornesc de la simple figurine, cuverturi sau decoraţii pentru torturi şi merg până la cele mai complexe piese artistice, au impresionat atât specialiştii din cofetării cât şi publicul larg.

Talentul său a fost premiat la importante evenimente de profil, printre care cea mai mare expoziţie dedicată cofetarilor din România - GastroPan. De asemenea, în ultimii ani şi-a împărtăşit talentul cofetarilor din întreaga ţară prin intermediul articolelor de specialitate publicate în Brutarul-Cofetarul, revistă dedicată specialiştilor din domeniul cofetăriei.


Scopul acestui site este de a promova valorile marţipanului în cofetărie, de a-i încuraja şi de a-i ajuta pe cofetarii autohtoni să îşi valorifice mai bine talentul şi creativitatea prin intermediul produselor din marţipan.

Daniel Maior - redactor-fotograf revista Brutarul-Cofetarul